Kl special force full movie online free. 'KL Special Force': Action 2018-10-07

Kl special force full movie online free Rating: 8,6/10 1922 reviews

KL Special Force Free Movie Watch Online

kl special force full movie online free

Lakonannya tetap mendatar dan lapisan emosi yang diperlukan tidak disampaikannya dengan kemas. Then you get endless cars explosions, nonstop gunfire and brutal fight sequences. Skor muziknya mengikut gaya biasa Skop, yang kadang-kala kita dapat mendengar nada-nada filem gothik di dalamnya. Sinematografi Azami Alias biasa kerana sengaja menghomaj era Skop Productions terdahulu. Ia menyedihkan kerana skrip adiknya ini memohon seorang watak yang sangat-sangat kacau dan mengganggu untuk dibawa dengan betul, menjadi mega seteru yang dihadapi oleh pihak polis. Dalam pada masa yang sama, Roslan mengalami masalah keseimbangan masa untuk kerja dan keluarga dan sering bertengkar dengan isterinya yang bernama Diana.

Next

KL Special Force

kl special force full movie online free

Bagaimanakah pihak polis mahu menumpaskan Geng Anarkis? Language: Malay Subtitle: English Classification: P13 General Release Date: 08 Mar 2018 Genre: Action Running Time: 1 Hour 46 Minutes Distributor: Skop Production Cast: , , Fattah Amin Director: Syafiq Yusof Format: 2D. Untuk percubaan ini, terdapat beberapa hal yang boleh dipuji daripada buah tangan anak muda ini. Kumpulan perompak yang dikenali sebagai 'Geng Anarkis' melaksanakan pelan rompakan dengan begitu licik dan pelbagai taktik untuk mengelirukan pihak polis. It follows a special police unit force that is trying to bring down a robbery gang led by Syamsul Yusof's character, Asyraff. . Zaman ini ialah zaman orang muda menyoal dan memperlekeh pimpinan dan susun atur orang tua, merasai kaedah orang lama sudah basi dan tidak berkesan. Zul juga mengalami masalah yang sama dengan tunangnya Mia yang merupakan anak kepada pengerusi bank Damofa iaitu Dato' Mior.

Next

KL Special Force Free Movie Watch Online

kl special force full movie online free

Metod polis Lan yang cara lama, tersusun dan prosedural menyebabkan kesushana kerana Syamsul dan kumpulan Anarkinya terus-terusan berjaya merompak bank milik Dato' Meor Mahmud Ali Basha yang masih pelakon kadbod , menyebabkan Ketua Polis Shaharuddin Thamby memilih untuk membawa masuk Zul untuk membantu Lan. Walaupun penonton umum akan berasa jengkel dengan keadaan ini - kerana kita akan menuduh seakan-akan Syafiq tidak move on daripada bentuk gaya hasil ayahnya - namun Syafiq agak berani melakukan homaj terhadap ayahnya dengan babak awal ini. Paling utama, filem Syafiq kali ini amat menghiburkan, dengan bentuk ngeri aksi yang bergerak sangat mendebar, laju dan penuh intensiti. Dalam segala cat and mouse dan siasatan dan aksi pukul dan menembak, terdapat dinamisme perhubungan antara Lan-Zul yang menarik dibina-bangunkan oleh Syafiq. This is what you do to people who uses Snapchat while driving. Kalut dan permasalahannya lebih gelap.

Next

[RASMI]

kl special force full movie online free

Rosyam benar-benar membawa filem ini hingga ke akhir walaupun aku cukup menyinga dengan babak jeritnya harus berlaku setiap lima minit dalam filem , menyampaikan sisi manusia dan peribadi kemudian amanah yang mencengkam bahunya. Walaupun aku geli dengan lakonan Sabrina Ali sebagai isteri Rosyam dan babak-babak keluarga Lan terasa dibuat-buat, ia tetap penting untuk struktur filem ini, walaupun kelihatan terlalu mendesak. Your content is excellent but with images and videos, this site could undeniably be one of the greatest in its field. That word gets thrown around a lot in this movie. Syafiq, apa perlunya kau merujuk Joker dengan topeng-topeng badut itu? Balqis — an award-winning actress — surely deserves better than the role she got here. Walaupun ada bahagian dalam filem ini terasa komikal, ketelusan Rosyam dan mengejutkan, Fattah, untuk membawa perwatakan mereka dan konflik hubungan mereka dengan satu fokus membina suatu dinamisme perbalahan dan ujian kesetiaan yang sangat baik. Oh, and they are always outsmarting the police at almost every opportunity.

Next

KL Special Force Full Movie Online Download

kl special force full movie online free

Aku menyedari bahawa Syafiq melakukan pastis terhadap Gerak Khas apabila pada babak awal-awal lagi, bentuk aksi filem ini secara peliknya mengingatkan aku kepada Gerak Khas ayahnya ingat siri filem Gerak Khas The Movie itu? Watch out for a scene where Fattah goes after a suspect while jumping from a bus to a car. Just how do you catch a bad guy when the police officers suspect each other? Taktik asyraff menimbulkan stigma dan pergolakan diantara anggota di dalam unit khas tersebut. Dia tidak cukup gelap untuk membawa watak psikaotik Saheizy Sam lebih sesuai setakat ini? Malah, gerak kinetik ini yang digunakan oleh Syafiq kita tidak diberikan masa untuk berdiam merenung , terus-terusan bergerak dan membuka cerita baharu dan mengawal saspensnya. Gaya-gaya aksi dalam filem ini walaupun bising, dan kadang-kala terlalu mengada-ngada, mempunyai sentuhan kareografi yang baik dan menjalin dengan plot. Syafiq, dengan tidak sengaja menjadi seorang guru sosiologi di sini, dan ini amat mengujakan.

Next

KL Special Force Full Movie 2018

kl special force full movie online free

Malah, politik lama kini dipersoalkan, lebih-lebih lagi dengan keadaan rasuah dan mainan politik wangnya. Filem ini seterusnya akan terperosok masuk dalam ruang subgenre polis kotor, satu-satunya genre filem polis yang belum pernah dibikin di sini atas sensitiviti kerajaan terhadap memberi imej yang buruk terhadap pihak berkuasa. Sebuah rahsiah bakal terbongkar apabila geng anarkis hanya merompak bank kepunyaan Dato' Mior. Lebih-lebih lagi, Lan dipujuk oleh Syamsul untuk bekerja dengannya, menjadi mata-matanya. Bagi aku, Syamsul Yusof adalah antara masalah dalam filem ini. Terdapat babak akhir yang sangat canggung kita tidak mempercayai watak boleh terjerumus setahap itu , merosakkan naratif ngeri Syafiq yang sudah cukup mengkagumkan. Malah, kali ini aksi parkour dibuat dengan betul dan bergaya sekali dalam filem Malaysia, mempunyai ritma, sentapan dan gerakan untuk menaikkan saspens yang betul dan sesuai.

Next

KL Special Force Free Movie Watch Online

kl special force full movie online free

Aku suka babak-babak kejar kaki dan kereta dalam filem ini, tangkas, mendebarkan dan meluncur baik. Police officer Roslan Datuk Rosyam Nor has one job and that is to stop Gang Anarkis. Untuk keganasan sedemikian rupa, aku syorkan mak ayah agar tidak membawa anak-anak kecil anda ke filem ini sepatutnya diklasifikasikan 18 kerana bukan sahaja tahap ganas filem ini boleh tahan ganasnya tetapi setiap kali polis dalam filem ini memekik-mekik bayangan kah? The movie gets the action going from the start, with a thrilling opening sequence featuring Roslan calling a bunch of bank robbers stupid. Underneath all the action, keeps the tension going with an intriguing plot about trust. Hal ini jadi lebih menarik lagi apabila suatu pandangan matang Syafiq apabila menampilkan, bukan sahaja isu bersatu untuk menumpaskan musuh yang sama, tetapi perlunya masyarakat mempunyai sikap empati untuk memahami keluh dan kecamuk keadaan masyarakat sekarang dengan pelbagai masalah ekonomi dan sosialnya. Kita akan diperkenalkan dengan watak Lan Rosyam Nor dan Zul Fattah Amin , dua polis yang perlu berganding bahu untuk menumpaskan penjenayah hi tech generasi baharu, Syamsul Yusof. Ada keadaan babaknya membuatkan aku tercungap nafas, tertanya-tanya motif dan kebaikan watak, malah ada satu babak pada titik puncak membuat gigi aku melaga dengan keras kerana intensitinya mencanak agak tinggi bagi sebuah filem ngeri Malaysia.

Next

[RASMI]

kl special force full movie online free

Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? Could it be the cash-strapped Roslan? I mean, what you say is fundamental and all. Lan ialah watak polis yang lebih serius daripada Saheizy Sam dan Zizan dalam. Dalam hal ini juga, aku perlu memuji Fattah Amin yang boleh berganding bahu dengan bahu bersama Rosyam Nor untuk menumpahkan emosi dan luahan dialog yang seadanya, walaupun terdapat beberapa babak yang Fattah masih terasa membuat-buat daripada berlakon. The audience are hooked on guessing who in the police force is actually helping Ashraff. Mantapnya, aksi dan gerak fizikal Fattah bagus, sebaik aksi-aksi sendiri Rosyam. Ia kelihatan palsu dan melanggar konti.

Next