Sinopsis novel jangan benci cintaku. My Ryz: Sinopsis Drama Jangan Benci Cintaku (Akasia TV3) 2018-07-31

Sinopsis novel jangan benci cintaku Rating: 7,7/10 875 reviews

Sinopsis Drama Jangan Benci Cintaku TV3

sinopsis novel jangan benci cintaku

Namun pada Rafeeqa, perkahwinan adalah satu bebanan yang terpaksa dia tanggung. Perubahan Shah telah disedari oleh Fika tetapi Fika kan diva, dia buat derk jelah. Si wife cam redha jer. Namun, ketika itu Shahrizal telah mempunyai orang ketiga iaitu Husna Niena Baharun. Dan oleh sebab itu, bila dapat peluang melanjutkan pelajarannya ke luar negara Sunderland , Rafeeqa tak berfikir panjang untuk menerima tawaran tersebut.

Next

Sinopsis Penuh Drama Jangan Benci Cintaku Slot Akasia TV3

sinopsis novel jangan benci cintaku

Tak ada hal lah kalau nak tinggalkan dia di tepi jalan sini, kejap aje pun. Bila sedih pun, setakat menangis sendiri dan tidak mengamuk macam orang tak ada akal. Usaha Husna untuk merampas suaminya kadangkala buat Rafeeqa mahu menyerah kalah. Muda lagi, haruslah masih nak enjoy kan? Sukarnya untuk merensasi naskah ini tanpa membandingkan dengan yg pertama. Drama Jangan Benci Cintaku ini mengandingkan pelakon-pelakon yang sememang berbakat dalam dunia lakonan.

Next

Jangan Benci Cintaku

sinopsis novel jangan benci cintaku

Tapi sayangnya sehingga ke titik terakhir Nek Pah tetap tak suka pada Fika walaupun dah 'berubah'. Nak lengkapkan koleksi karya emy roberto. Oh lala Yang Shah tak tahu, Fika terjumpa seseorang di sana. Drama ini mengisahkan kisah suka duka rumah tangga Rafeeqa Fika dan Shahrizal Shah yang diuji dengan orang ketiga yang mahu merampas kebahagiaan mereka berdua. Cantik Aqua, Pearl Arawana kesayangan berenang di dalam akuarium.

Next

Drama Jangan Benci Cintaku lakonan Saharul Ridzwan dan Zahirah Macwilson

sinopsis novel jangan benci cintaku

Dari segi peribadi mmg dia adalah seorang yang baik , hormat orang tua , happy go lucky, bubbly. Namun, Shah sudah mempunyai kekasih hati iaitu Husna dan Fika berjanji pada diri akan merebut cinta suaminya semula. Bersiaran setiap isnin hingga jumaat jam 7. Kat sini pun boleh sambung belajar. Apapon lain orang lain taste kan? Meneka dalam kesamaran sedangkan lafaz kalimat itu tidak pernah engkau lafazkan. Dahlah Haikal di depan ni macam tak pandai balik. She a Masa membaca buku ani i can feel the heartache so much! Namun tidak semudah itu, dengan kemunculan Husna di antara dirinya dan Shahrizal, Nek Pah Azizah Mahzan yang tak pernah mengiktiraf kedudukannya sebagai cucu menantu dan juga Irwan Daler Yusuf yang tak habis-habis menempel untuk mendekatinya, semuanya menguji kesabaran.

Next

Sinopsis Penuh Drama Jangan Benci Cintaku Slot Akasia TV3

sinopsis novel jangan benci cintaku

Cuma, Husna itu bukan sembarangan wanita. Things happened sebab masing-masing tak confess their own feelings. . Shah telah memilih Fika dan meninggalkan Husna. Dia seakan melengkapi diriku saat ketiaadanmu.

Next

Baca Online Novel Jangan Benci Cintaku ~ Miss BaNu StoRy

sinopsis novel jangan benci cintaku

Perkahwinan Rafeeqa Zahirah Macwilson dan Shahrizal Saharul Ridzwan adalah aturan keluarga ketika usia Rafeeqa masih muda. Dari gadis yang keanakan, degil dan bukan kategori wanita melayu terakhir serta muslimah sejati, dia belajar menjadi dewasa dan berubah mencari cahaya ilahi. Selain itu antara pelakon lain yang turutn menjayakan drama ini ialah Izzue Islam, Niena Baharun, Amelia Henderson, Daler Yusuf, Luqman Hafidz, Azizah Mahzan. Perkahwinan mereka bukan atas dasar cinta tetapi cinta boleh datang bila-bila masa. Sy mmg dah suka waktu baca versi mininovel kat blog lg. Maafkan kerana aku tidak pandai menilai. Ok Cik Pah masih boleh terima tapi agak kurang senang dengan 'tang' yang diletakkan dibeberapa ayat.

Next

Jangan Benci Cintaku

sinopsis novel jangan benci cintaku

Selain dari itu memang tak adalah. Ayat pertama yuni akan cakap adalah bodoh. Belum sempat Shahrizal mengambil gambar mereka berdua bersama, Rafeeqa melepaskan genggaman tangan suami dan naik semula ke permukaan air. Rafeeqa being the young ambitious and stubborn lady object berabis lah and decide to go away from the marriage by studying abroad leaving Shah. Tak nak ada haiwan peliharaan la, lagi pulak ikan. Husna balik ke kampung tanpa memberitahu kepada Shah.

Next

Novel Idea Kreatif Publication: Jangan Benci Cintaku : Bab 8, 9 & 10

sinopsis novel jangan benci cintaku

Shahrizal memang angkat tangan surrender sebab malas tahap gaban. Tapi sekurang-kurangnya dia berusaha untuk jadi positif daripada menangisi nasib sendiri. Si Rafeeqa ni masih x brp ble timer hubby dia so dia sbg belajar kat obersi. Saat itu dia mula rasa kehilangan. Dan, aku sedang belajar untuk kembali hidup berdua. Lima tahun kemudian, Rafeeqa kembali ke Malaysia dan menyedari dia mula merindui suaminya dan bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri yang sepatutnya.

Next

Drama Jangan Benci Cintaku Episod 13 Slot Akasia TV3

sinopsis novel jangan benci cintaku

Yang pasti Shah tak akan memadukan sesiapa kerana dia pasti tidak akan berlaku adil dan Fika pasti dirinya akan disingkirkan. Bagi Shahrizal, tiada sebab untuk dia tidak jatuh cinta pada Rafeeqa tapi bagi Rafeeqa, perkahwinan itu satu bebanan. Saya belum putus harap pada Emy Roberto lagi. Sayang, demi kasih ini dan hingga tiba detik itu, aku ingin bahagia denganmu. Shahrizal sudah ada orang ketiga.

Next